Wat te doen met al die chocolade na Pasen?

Pasen was top ! Je kinderen slaagden er nog maar eens in om zich tot koning van de paaseierenjacht te kronen en kwamen terug met manden vol chocolade. En ook je vrienden en collega’s dachten aan jou en brachten eitjes voor je mee… met alle gevolgen vandien: je kasten puilen uit en je maag is toe aan rust. Maar je houdt niet van verspilling ? Wij ook niet! 

Om je resterende stock aan paaseitjes langzaam maar zeker weg te werken, stellen wij voor om er heerlijke chocoladedesserts van te maken ! Zwarte, witte of melkchocolade, de keuze is reuze :

Je kinderen komen thuis van school en je wil hen verwennen met een vieruurtje ? Laat enkele eieren smelten in de microgolf of in een pan, voeg er melk aan toe en je hebt in no time een verrukkelijke warme chocomelk. Aarzel niet om hiervoor gevulde eitjes met praliné bvb. te gebruiken, dat zal je drankje extra smaak geven! Met die gesmolten chocolade kan je trouwens zachte chocoladecupcakes maken of nog deze heerlijke witte chocolade brownie. Heb je niet veel tijd ? Enkele minuten volstaan om een voortreffelijke witte chocoladecake in een tas of een krokante chocoladeworst met gepofte rijst te maken. Wedden dat ze er geen genoeg van krijgen ?

Krijg je gasten over de vloer dit weekend? Tijd om de paaseitjes uit de kast te halen en je keukenschort aan te trekken ! De glaasjes chocoladepudding met chocoladecake zijn ongetwijfeld het dessert dat je zoekt! Toch nog niet helemaal overtuigd ? Het duo van chocolade en caramel mousse zal heel wat ooh’s en aah’s ontlokken aan je gasten. Zet nog een klein eitje op elk glaasje als knipoog, je gasten zullen niet kunnen wachten om je dessert te proeven. 

Wil je het liever eenvoudiger houden, maar toch je paasstock aanspreken ? Kies dan voor aardbeien gedipt in witte chocolade en pistachenoten, pure verwennerij ! Nog origineler uit de hoek komen ? Probeer dan de pudding met chocoladepopcorn of de oogstrelende chocoladebol met pudding en vers fruit.

Doen al deze recepten je watertanden ? Zet je oven maar aan!

Voor nog meer culinaire inspiratie, afspraak op de website van Imperial www.ilovebaking.be of op onze Facebook, Pinterest en Instagram pagina’s.