Hazelnootchocoladetaart

Hazelnootchocoladetaart

success
Pudding idee
Gemiddeld
30 min
Fiekefatjerietjes

Ingestuurd door
Sofie Ballieu van
Fiekefatjerietjes

Mijn naam is Sofie, maar veel mensen noemen mij Fieke, en daaruit is ook de naam van mijn blog ontstaan. Ik ben een creatieve duizendpoot; vooral koken, bakken en haken en lezen zijn mijn favoriete bezigheden. Op mijn blog zal je vooral plantaardige recepten terug vinden. Daarmee hoop ik niet alleen mensen die bewust plantaardig eten te inspireren, maar ook mensen die noodgedwongen zuivelvrij moeten eten omwille van vb. lactose-intolerantie. Vooral gebak en andere zoetigheden komen aan bod: ik wil laten zien dat bakken zonder zuivel perfect mogelijk is, en meer is dan enkel een fruitsalade...

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Duw het deeg uit in een ingevette springvorm van 23 cm en zorg voor een opstaand randje. Bak de taartbodem gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij goudbruin kleurt.

Maak ondertussen de hazelnoot-chocoladepudding, volgens de aanwijzingen op de verpakking van het puddingpoeder. Giet de pudding in de taartbodem en laat afkoelen.

Klop de sojaslagroom op. Spatel de slagroom op de volledig afgekoelde hazelnoot-chocoladepudding en werk de taart af met chocoladekrullen.

Hazelnootchocoladetaart Voor de taartbodem:
100 g sojaboter 50 g rietsuiker 0 snuifje zout 0.5 tl kaneel 0 snuifje nootmuskaat 50 g hazelnoten, fijngemalen 200 g tarwebloem 3 el hazelnootdrink Voor de pudding:
0 zakje vanille puddingpoeder Imperial 2 el cacaopoeder 500 ml hazelnootdrink Om af te werken:
0 chocolade versiering 1 pakje sojaslagroom Instructions:
1 

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Duw het deeg uit in een ingevette springvorm van 23 cm en zorg voor een opstaand randje. Bak de taartbodem gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij goudbruin kleurt.

2 

Maak ondertussen de hazelnoot-chocoladepudding, volgens de aanwijzingen op de verpakking van het puddingpoeder. Giet de pudding in de taartbodem en laat afkoelen.

3 

Klop de sojaslagroom op. Spatel de slagroom op de volledig afgekoelde hazelnoot-chocoladepudding en werk de taart af met chocoladekrullen.


3/502