Hemelse Banana Cheesecake

Hemelse Banana Cheesecake

success
Pudding idee
Gemiddeld
30 min
The Healthy Ever After

Ingestuurd door
Carmen Van Buggenhout van
The Healthy Ever After

Hello there! Op zoek naar motivatie en inspiratie voor een healthy ever after? Lekkere ontbijtjes, lichte lunches en superfood snacks; allemaal guilt-free en hemels lekker. Ook voor hotspots, lifestyle en beauty ben je aan het juiste adres!

Deze banana cheesecake is lactosevrij, bevat geen geraffineerde suikers, is helemaal gezond en past perfect in jouw ik-zetel-tv-avond. My baby!

Maal in een kom de speculaas tot kleine stukjes opdat er geen echt grote stukken meer tussen zitten. Voeg hier 1/3 kop Alpro boter aan toe, meng goed opdat alles gelijkmatig gemengd is en verdeel het geheel over een bakvorm. Druk goed aan.

Verwarm de oven op 250°.

Zet 650ml sojamelk op het vuur en laat koken. Mix in een kommetje 100ml sojamelk met de Imperial vanille poeder en meng goed opdat er geen klonters zijn. Voeg de 100ml vervolgens al roerend toe aan de overige melk. Neem de pan van het vuur en blijf voldoende roeren. (Laat niet overkoken..... just saying)

Plet in een kommetje de 3 bananen tot moes samen met het sap van 2 citroenen en 2el ruwe rietsuiker. Roer vervolgens dit mengsel onder de pudding die je van het vuur nam. Vervolgens roer je er de 3 opgehoopte lepels roomkaas door, 2el kokosbloesemsuiker en de 3 (losgeklopte) eieren tot dat àlles een homogeen mengsel wordt.

Giet het puddingmengsel over de speculaas en zet het geheel voor 40 minuten in de oven.

Na 40 minuten zet je de oven uit en laat je de taart afkoelen in de oven. Na ongeveer 1 a 2 uur zet je de taart voor een nacht (of 12uur) in de koelkast.

Hemelse Banana Cheesecake

Deze banana cheesecake is lactosevrij, bevat geen geraffineerde suikers, is helemaal gezond en past perfect in jouw ik-zetel-tv-avond. My baby!

Voor de bodem:
300 g suikervrije speculaas 200 ml Alpro Soja vloeibaar Bakken en braden  Voor de vulling:
1 zakje vanille puddingpoeder Imperial 750 ml sojamelk 75 g kokosbloesemsuiker 2 el kokosbloesemsuiker 3 bananen 2 el rietsuiker 2 citroenen 3 eieren 3 el roomkaas Voor de topping :
0 honing 1 banaan 3 handjes noten Instructions:
1 

Maal in een kom de speculaas tot kleine stukjes opdat er geen echt grote stukken meer tussen zitten. Voeg hier 1/3 kop Alpro boter aan toe, meng goed opdat alles gelijkmatig gemengd is en verdeel het geheel over een bakvorm. Druk goed aan.

2 

Verwarm de oven op 250°.

3 

Zet 650ml sojamelk op het vuur en laat koken. Mix in een kommetje 100ml sojamelk met de Imperial vanille poeder en meng goed opdat er geen klonters zijn. Voeg de 100ml vervolgens al roerend toe aan de overige melk. Neem de pan van het vuur en blijf voldoende roeren. (Laat niet overkoken..... just saying)

4 

Plet in een kommetje de 3 bananen tot moes samen met het sap van 2 citroenen en 2el ruwe rietsuiker. Roer vervolgens dit mengsel onder de pudding die je van het vuur nam. Vervolgens roer je er de 3 opgehoopte lepels roomkaas door, 2el kokosbloesemsuiker en de 3 (losgeklopte) eieren tot dat àlles een homogeen mengsel wordt.

5 

Giet het puddingmengsel over de speculaas en zet het geheel voor 40 minuten in de oven.

6 

Na 40 minuten zet je de oven uit en laat je de taart afkoelen in de oven. Na ongeveer 1 a 2 uur zet je de taart voor een nacht (of 12uur) in de koelkast.


5/503