1895
img-1985

Op 8 juli 1895 trouwt John Fernand Collin met Jeanne Verelst.

John Collin is een koffiefabrikant uit Antwerpen. Zijn echtgenote runt een kleine kruidenierszaak met koloniale producten onder het merk J. Collin-Verelst.

1900
img-1900

In het begin van de jaren 1900 breekt een moeilijke tijd aan voor de koffiefabriek van John Collin.

Om meer variatie te brengen in haar aanbod besluit Jeanne Verelst om in de achterkamer van haar winkel pudding te gaan maken, die ze vervolgens in haar kruidenierszaak vers aan de man brengt. Een gedurfde gok, want in die tijd is pudding nog niet erg populair in België, en er is flink wat concurrentie van pudding uit Engeland.

1903

Het puddingrecept van Jeanne Verelst blijkt een schot in de roos.

De productie van verse pudding is echter beperkt en niet erg praktisch. Daarom besluit Jeanne om een puddingbereiding in poedervorm te ontwikkelen. Het eerste Belgische recept voor puddingpoeder is een feit.

1904

Amper een jaar later baart het succesvolle recept voor puddingpoeder opzien. Supermarkten grijpen hun kans en beginnen het poeder te commercialiseren.

1928

In 1917 is de vraag naar de pudding zo groot dat mijnheer Collin zijn koffiefabriek sluit om zich volledig op de productie van het befaamde puddingpoeder te concentreren. Zo ontstaat de firma IMPERIAL nv in 1928.

1938

Vijfendertig jaar na de lancering van haar eerste puddingrecept is de firma Imperial nog steeds bijzonder succesvol.

Dankzij de grote rentabiliteit kan het bedrijf uitbreiden en zijn productassortiment vergroten.

Zo verkoopt Imperial nu ook zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en verschillende andere smaken van pudding.

1968

De familie Collin gaat een fusie aan met de familie Devos Lemmens en richt het bedrijf Continental Foods op.

Het merk Imperial en de recepten van de producten waaraan het zijn succes te danken heeft, blijven onveranderd.

2012

Het jaar 2012 staat in het teken van de lancering van het platform ILOVEBAKING.BE by Imperial.

Deze website staat vol heerlijke recepten, tips en allerhande verrassingen voor kleine en grote liefhebbers van patisserie & gebak.

historyblockimage

Imperial is een vaste waarde in de Belgische keuken!

Zowel voor de gewone huismoeder die haar kinderen wil verwennen met een lekkernij als de ervaren banketbakkers die zijn familie en vrienden wil verrassen met een heerlijk dessert.

De verrukkelijke pudding die het merk beroemd maakte, is nog steeds verkrijgbaar in de smaken vanille, chocolade en praliné.

Met het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder maakt u de lekkerste taarten, cakes, crepes.

Uw nagerechten krijgen een extra lekkere smaak dankzij het onmisbare gele doosje suiker met de heerlijke smaak van vanille.

Het assortiment toppings, in de smaken chocolade, aardbei en karamel, zorgt voor de finishing touch van uw ijscoupes, taarten en yoghurt.