Dankzij onze baktips lukt alles: van moeilijke macarons tot een charmante charlotte. Beloofd! Lees alle tips zeker eens volledig door, want je vindt er meer dan je denkt.

Hoe kan ik gedroogde vruchten langer bewaren?

Amandelen en hazelnoten zijn heel goed diepgevroren te bewaren. Als uw gedroogde vruchten met de tijd een ranzige smaak krijgen, kunt u ze een dag laten weken in een kom melk. Spoel ze vervolgens af en dep ze droog voordat u ze in een gerecht verwerkt.

Hoe maak ik mijn nagerechten op basis van fruit of pitten intenser van smaak?

Gedroogde vruchten en lichtjes geroosterde pitten geven uw gerechten een heerlijk intens aroma:

  • hele, gehakte of gemalen amandelen
  • geraspte kokosnoot
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten
  • pistachenoten
  • sesamzaadjes

Hoe voorkom ik dat gekonfijte of gedroogde vruchten in mijn gerechten naar de bodem zakken?

Om te vermijden dat gekonfijte of gedroogde vruchten naar de bodem van uw cake zakken: wentel ze van tevoren door een beetje zelfrijzend bakmeel van Imperial. Gebruik voor dit soort cake altijd een vrij dik beslag.

Hoe pel ik kastanjes?

De schil van een kastanje is vaak lastig te verwijderen. Om kastanjes heel eenvoudig te pellen, snijdt u de schil in en legt u de kastanjes 1 minuut in de microgolf op 750W. Als de kastanjes zijn afgekoeld, kunt u de schil heel gemakkelijk verwijderen.

Hoe rooster ik amandelschilfers zonder dat ze verbranden?

Om amandelschilfers mooi goudbruin te roosteren, is het belangrijk dat u een pan met een antiaanbaklaag neemt en geen vetstof gebruikt. Verwarm de amandelschilfers op een zeer laag vuur gedurende 5 minuten en roer ze daarbij voorzichtig om met een spatel. Als ze beginnen te bruinen, haalt u de pan van het vuur en blijft u de amandelschilfers nog 3 minuten omroeren tot ze uiteindelijk mooi goudbruin zijn.

Hoe schraap ik de zeste (schilletjes) van een citroen?

Zorg dat u alleen het gekleurde deel van de citroenschil schraapt. Het witte deel zal uw nagerecht namelijk een bittere smaak geven.

Hoe bewaar ik een halve citroen?

Om een in tweeën gesneden citroen langer te bewaren, wrijft u het snijvlak in met zout en zet u de citroen omgekeerd op een schoteltje met een beetje water.

Hoe pers ik zo veel mogelijk sap uit een citroen?

Om zo veel mogelijk sap uit een citroen te persen, dompelt u de citroen eerst een paar minuten in zeer heet water. Rol vervolgens de citroen met uw handpalm stevig over het werkblad. Snijd dan de citroen in tweeën en pers de helften uit met een citruspers.

Hoe houd ik vliegjes weg uit mijn fruitmand?

Het is heel simpel om vliegjes uit de buurt van uw fruitmand te houden: leg midden in de mand een in tweeën gesneden kurken stop. Deze methode helpt bovendien om uw fruit beter te bewaren.

Hoe kan ik aardbeien langer bewaren?

Om uw aardbeien langer te bewaren, spoelt u ze schoon zonder de steeltjes te verwijderen. Bewaar ze vervolgens in een vergiet in de koelkast. Zet het vergiet wel in een schaaltje om het overtollige water op te vangen.