Kies uw taal :

Ma source d'inspiration gourmande! - Mijn inspiratiebron voor overheerlijke dessertjes & gebak!

Slider - Homepage

Pec

4 zakjes van 30 g
1 zakje voor ± 1 kg fruit & ± 1 kg suiker

Pec bevat pectine, een natuurlijk geleermiddel op basis van appel of citrusvruchten.
Het brengt de kooktijd terug tot 1 minuut per kilogram fruit. Uw confituur wordt beter en lekkerder, en de kleur van het fruit blijft mooier behouden.

Confituur maken

  1. Maak het fruit schoon en snijd het in stukken. Meng zorgvuldig 1 zakje Pec door 1 kg fruit en breng aan de kook.
  2. Zodra het mengsel begint te koken, voegt u langzaam 1 kg suiker toe.
  3. Laat 1 minuut koken. Vul vervolgens de potjes tot aan de rand en maak ze meteen dicht met een deksel of een velletje cellofaan.

Gelei maken

  1. Maak het fruit schoon en pers het uit.
  2. Weeg het sap.
  3. Giet het sap in een grote pan en voeg geleidelijk de Pec toe. In de tabel staat precies vermeld hoeveel fruit u nodig hebt per zakje Pec.
  4. Als het sap begint te koken, voegt u langzaam de suiker toe. U vindt de aanbevolen hoeveelheden terug in de tabel.
  5. Laat gedurende ½ minuut koken.
  6. Giet de gelei vervolgens in potjes. Vul ze tot aan de rand en sluit ze meteen af met cellofaan.

Tip van onze patissier:

  • Wilt u minder zoete confituur of gelei? Gebruik dan Imperial Pec Plus.
  • Gebruik rijpe, sappige vruchten. Snijd het fruit in kleine stukjes.
  • Gebruik fijne kristalsuiker of kristalsuiker.
  • Neem een grote pan, want het fruit kan gaan schuimen en toenemen in volume tijdens het koken.
  • Gebruik nooit een mixer om het fruit uit te persen.
  • Het koken doet u op een hoog vuur in een pan zonder deksel.
  • Gebruik kleine potjes zodat de confituur goed opstijft.
  • Zet de potjes op een vochtige doek om te voorkomen dat ze barsten.
  • Gebruik kleine potjes en vul ze tot aan de rand: zo stijft de confituur of gelei goed op en gaat deze niet gisten.
  • Bewaar de confituur op een koele, droge plaats. De juiste verhoudingen voor het maken van confituur en gelei: In de tabel hieronder vindt u de ideale hoeveelheid suiker voor diverse fruitsoorten.
  Confituur Gelei
  Schoon-gemaakt fruit Suiker Sap Suiker
Aardbeien
Braambessen
RabarberFraises
1000g
1000g
1000g (*)
1200g
1200g
1000g
800g
800g
900g
900g
(*) Laat de stukken rabarber samen met 300 g suiker gedurende 15 minuten rusten. Meng vervolgens zorgvuldig de Pec erdoor, breng aan de kook en voeg de rest van de suiker toe.
Abrikozen
Pruimen
Blauwe bosbessen
Kruisbessen
Kersen
1250g (**)
1000g (**)
1000g (**)
1500g (**)
1000g (**)
1500g
1200g
1200g
1500g
1200g
800g 900g
(**) Breng de schoongemaakte vruchten in een afgesloten pan aan de kook met 50 ml water tot ze zacht worden. Weeg dan de exacte hoeveelheid af en volg de normale bereidingswijze.
Kiwi’s
Vlierbessen
Appels
Kweeperen
Rode bessen
1000g 1000g
800g
1100g
1000g
1400g

900g
1250g
1000g
1500g

Hoe redt men mislukte confituur of gelei met Pec?

Met Pec Imperial kan men mislukte confituur of gelei, bereid met of zonder geleerpoeder, toch nog redden. Neem 1 zakje Pec voor 2,5kg confituur of 1,7kg gelei. Warm de confituur of gelei opnieuw op. Laat in een ander potje 1dl water en de inhoud van een zakje Pec al roerend 30sec. koken. Giet de Pec oplossing bij de opgewarmde confituur of gelei en meng goed. Breng dit mengsel aan de kook en laat het dan, steeds al roerend, nog even doorkoken (2 minuten voor confituur en 1 minuut voor gelei). Neem de kookpot van het vuur en roer nog enkele minuten. Na het afschuimen, de potten vullen en onmiddellijk afsluiten.

Cette sélection ne correspond pour le moment à aucune recette. N’hésitez pas à revenir, car de nouvelles recettes arrivent régulièrement.

Deze selectie komt niet overeen met een recept. Regelmatig komen er nieuwe recepten bij, hou dus zeker onze site in het oog.